Skupina mladých lidí mluví - Blog OVB
Vše o vašich financích

Náš blog

Zde se dozvíte vše o tématech financí, opatření, pojištění a kariéry. Poskytujeme vám užitečné tipy pro váš každodenní život, informujeme o novinkách ze světa financí a dáváme vám náhled ze zákulisí OVB.

| OVB Allfinanz, a.s.

Nehody se zvěří

Možná to potkalo už i vás. Jedete po okresní cestě, venku je šero a zničehonic se před vámi objeví pár svítících očí, který tam ještě před vteřinou nebyl.

| OVB Allfinanz, a.s.

Kdy je správný čas myslet na důchod a jak se na něj připravit?

Zejména mladým lidem se téma důchodu může zdát velice vzdálené. Mávnou nad ním rukou s dovětkem „času dost“. Bohužel takto myslí i spousta lidí ve středním věku.

| OVB Allfinanz, a.s.

Jak je důležitá finanční gramotnost

Dnešním dnem si připomínáme mezinárodní den gramotnosti. Jedná se o připomínku toho, jak důležité je pro nás v dnešní době čtení, psaní, počítání. Gramotnost je jedním ze základních stavebních kamenů inteligence národa a jedná se o velice důležité aspekty našeho života. A ruku v ruce s touto základní znalostí jde i finanční gramotnost, které se v OVB dlouhodobě věnujeme.

| OVB Allfinanz, a.s.

Spoření na stáří se týká každého

III. důchodový pilíř penzijního systému je jednou z variant, jak se připravit na stáří. Podívejte se, jak si vedou transformované a účastnické fondy v porovnáním s inflací a vyberte si ten nejdynamičtější.

| OVB Allfinanz, a.s.

Pojistka „na blbost“ se hodí nejen na letní radovánky

Když sousedovi poškodíte půjčenou sekačku. Když váš syn v obchodním centru nepozorností strhne regál plný drahých parfémů. Když vám z ruky vypadne kamarádův mobil a z displeje je rázem pavučina. Pro takové případy je tu pojištění odpovědnosti.

| OVB Allfinanz, a.s.

Léto je v plném proudu, nezapomeňte se pojistit na cesty

Náklady na léčebné výlohy při dovolené v zahraničí se mohou vyšplhat přes milion korun. Předejděte takovým situacím a nezapomeňte si na dovolenou přibalit i cestovní pojištění.

| OVB Allfinanz, a.s.

I Vaše krev může pomoci

Už čtvrtým rokem v OVB darujeme krev v rámci projektu, do kterého se pravidelně zapojují finanční poradci a pracovníci národní centrály.

| OVB Allfinanz, a.s.

7 rad, jak děti naučit finanční gramotnost

Naučte vaše dítě základy finanční gramotnosti hravou formou v době, kdy jsou školy kvůli stávající situaci uzavřené. Nepotřebujete žádné učebnice, vyučování právě začíná!

| OVB Allfinanz, a.s.

Když orkán bere střechu nad hlavou. Lze se na přírodní pohromu předem připravit?

Pojišťovny sčítají škody po vichřici Sabine, která se před dvěma týdny prohnala Českem. Historicky pátá nejničivější povětrnostní pohroma zatím stála 590 milionů korun. Na začátku tohoto týdne Česko zasáhl další orkán.