Skupina mladých lidí mluví - Blog OVB
Vše o vašich financích

Náš blog

Zde se dozvíte vše o tématech financí, opatření, pojištění a kariéry. Poskytujeme vám užitečné tipy pro váš každodenní život, informujeme o novinkách ze světa financí a dáváme vám náhled ze zákulisí OVB.

| OVB Allfinanz, a.s.

Vyšší spotřební daň či vyšší odvody. Jaké další změny se letos dotknou rodinných financí?

Od 1. ledna vešlo v platnost několik nových či upravených zákonů, které budou mít vliv na naše výdaje. O kolik se letos zdraží alkohol a cigarety?

| OVB Allfinanz, a.s.

Vánoční svátky na splátky

Za letošní Vánoce utratíme v průměru 5 790 korun. Zkušenost s půjčkou na nákup vánočních dárků má 7 % Čechů, pro pětinu z nich znamená splácení této půjčky problém. Kolik si půjčujeme a jaké dárky za půjčené peníze kupujeme?

| OVB Allfinanz, a.s.

Podporujeme znevýhodněnou mladou generaci z dětských domovů a nefunkčních rodin v rámci Letních podnikatelských kempů

Představujeme jeden z dlouhodobých projektů, ve kterém se ve spolupráci s Nadací ZET snažíme pomoci těm, kteří mají ne vlastní vinou horší startovní pozici. V letošním ročníku podnikatelského kempu zvítězil Honza Oulehla, který si tak mohl splnit svůj sen a rozjet vlastní podnik.

| OVB Allfinanz, a.s.

Zimní automobilová sezóna začíná. Musí řidiči přezouvat na zimáky?

Nezapomeňte na bezpečnost vašeho automobilu na komunikacích pokrytých sněhem, ledem či námrazou a nepodceňujte přezutí z letních na zimní pneumatiky. Kromě vaší bezpečnosti to může mít vliv i na případné pojistné plnění.

Sparschwein in das zum Vermögensaufbau eine Münze gesteckt wird

| OVB Allfinanz, a.s.

Nejčastější chyby při rozšiřování majetku

Rozšiřování majetku je velmi náročný proces, který v mnoha případech brzdí absence strategie a odborné pomoci. Investoři tak často opakují stále stejné chyby.

Frau in Küche mit Zettelwirtschaft und Computer

| OVB Allfinanz, a.s.

Ranní ptáče a spoření na penzi

Myslet na stáří již v mladém věku? Dělá to málokdo. Výhody včasného zabezpečení jsou přitom očividné.

| OVB Allfinanz, a.s.

Antidigitální: Osobní finanční poradenství je u mileniálů v kurzu

Dalo by se předpokládat, že osobní finanční poradenství bude brzy nahrazeno novými digitálními nabídkami. Realita je však jiná: Poptávka ukazuje, že osobní finanční poradenství dokáží ocenit i mileniálové. Tedy právě ti, kteří upřednostňují možnosti digitalizace.

| OVB Allfinanz, a.s.

Ženy a finanční zajištění do budoucna – plnou parou vpřed do finančních problémů v důchodu

Po celé Evropě jsou častěji ve stáří postiženy chudobou ženy než muži. Není divu, nižší plat znamená nižší důchod. Zajištění do budoucna by však mělo být důležitým tématem především pro ženy. Aktuálně však realita vypadá úplně jinak.

| OVB Allfinanz, a.s.

Odkud pramení strach z investic apod.?

Jakmile jde o peníze, Evropané volí raději jistotu. Potvrzuje to finanční barometr 2017 mezinárodní výzkumné agentury GfK. Především mladší generace nerada riskuje.